Grootte lettertype

  • A  A  A  

Nieuwjaarsborrel Nieuwe stijl 2019

10 januari 2019
Nieuwjaarsborrel Nieuwe stijl 2019

Nieuwjaarsborrel 9 januari 2019.
De organisatie was in handen van de heren van het KBO-bestuur. Het trio Nico, Ger en Jan chique gekleed met bolhoed.
Klokslag 14.00 uur opende voorzitter Nico de met 165 leden tellende Nieuwjaar bijeenkomst van KBO H. Hart, een middag waarvan hij in zijn openingswoord zei, “over deze middag zal nog lang gesproken worden”. Of dat zo is kunt u lezen in het nu volgend verslag!
De voorzitter nodigde de Vrolijke Notenkrakers uit om voor ons de middag muzikaal op te luisteren. Ze kwamen binnen met de altijd mooie Radetzkymars die al gelijk de toon zette voor deze middag!
Toen de klanken even weg waren geëbd kon Nico zijn openingswoord vervolgen door alle leden een gelukkig en gezond nieuwjaar te wensen. Hij beloofde alle leden een fantastische middag te bezorgen onder het motto Nieuwjaarsborrel nieuwe stijl!
Dat deze middag zo gracieus zou worden had echt niemand verwacht!
De start begon al goed, koffie/thee met wafel onder het genot van de warme klanken van ons orkest.
Plotseling kwam uit een zijdeur een heuse strijdwagen waarin Lotje Driessen had plaats genomen.
Hij kreeg meer als 10 kg. confetti over zich heen en werd als hiërboer van de KBO gekroond. Tevens ontving hij uit handen van de voorzitter een prachtige oorkonde in de vorm van een schilderij dat hij thuis boven zijn bed mag hangen, als aandenken aan deze onderscheiding.
Om aan deze leuke middag een extra dimensie te geven werd voor Lot door alle aanwezigen uit volle borst het Limburgs volkslied gezongen, zelfs 4 coupletten. Hierna was er voor de hiërboer nog een staande receptie waar de felicitaties en de “knoevel” kusjes niet van de lucht waren!
Ondertussen werden er weer rijkelijk hapjes rondgedeeld die iedereen zich goed lieten smaken.
Vervolgens pakte Nico de microfoon weer om de top van de middag Fer Naus aan te kondigen, een alom bekende buutredener die zijn woordje op een manier weet te vertolken dat de lachspieren ervan kraken!
Hij had al snel de lachers op zijn hand en de zaal bulderde af en toe van het lachen, hij kwam op als kapitein van een cruiseschip dat hij in Rotterdam had opgehaald met een trailer achter zijn wagen!
Ook onze voorzitter werd niet gespaard in zijn soms tot nadenken gepriemde grappen, een anekdote mag ik u in dit verslag niet onthouden. Nico, Jan en Fer gingen naar de Wallen in Amsterdam voor een rondleiding. Toen ze daar rond liepen kamen ze langs een Hay way Ananas etablissement met drie huisnummers. Het lijkt me verstandig als Nico en Jan jullie alles uit de doeken doen wat ze
daar hebben meegemaakt. Fer Naus mag gebeld worden als getuige!
Maar dat de buut goed in de smaak viel daar weten Nico en Jan meer van!
Nadat afscheid van Fer genomen was werd er weer een hapje geserveerd. Ondertussen werd Mia Hofman, die ’n dag later jarig was, door het huisorkest met een leuke serenade van liedjes in het zonnetje gezet!
En u raadt het al, roëd roëd roëd zien de roëze mocht op deze middag natuurlijk niet ontbreken. Er werd weer flink mee gezongen, alleen de voetjes gingen niet hard van de vloer.
Inmiddels was het 16.30 uur en volgde het slotlied van de Vrolijke Notenkrakers: By By Love

De voorzitter dankte de Vrolijke Notenkrakers voor hun schitterende muzikale invulling van deze middag!
Tevens wenste hij alle leden een wel thuis met de woorden,
“maak over deze middag een positieve reclame zodat we het
komende jaar nog meer nieuwe leden mogen verwelkomen
en kunnen begroeten bij onze KBO H. Hart”.

Ik moet als schrijver van dit verslag wel nog even kwijt:
Nico, Jan, Ger, bedankt voor jullie inzet, maar in dat zwarte
pak waren jullie net drie pinguïns met een bolhoedje op!

Verslag, de Engel met het vlammende zwaard.