Grootte lettertype

  • A  A  A  

Fietstocht 60 km 27 september 2018

28 september 2018
Fietstocht 60 km 27 september 2018

Fietstocht 60 km. 27 september 2018.

Nico en Lenie gingen om kwart voor tien naar station Tegelen waar we bijeen zouden komen maar daar aangekomen was er nog niemand aanwezig. Ik zeg tegen Lenie “ik heb nog niet eerder meegemaakt dat wij de eerste zijn”. Wij maar wachten totdat ik dacht hier klopt iets niet, misschien staat er op de folder een ander tijdstip van vertrek. Ik naar huis en kijken in de computer en ja hoor ik had mij vergist, er stond vertrek 10.30 uur in plaats van 10.00 uur dus maar rustig wachten totdat het tijd was. Maar we waren nu wel een half uur later op de 1e bestemming om een hapje te eten. Ik ben blij dat ik bij de spoorwegen heb gewerkt en daar is het zo dat als de trein vertraging heeft dan mag de trein een inhaal snelheid doen om weer op tijd te zijn, dus hebben wij dat ook gedaan en dat heeft goed gewerkt want wij waren op tijd op de plek waar we moesten eten. Een dank je wel aan de fietsers die geweldig hebben meegewerkt om dat te realiseren. Maar nu een klein verslag van onze tocht.

Wij vertrokken dus om 10.30 uur van station Tegelen en gingen via de Kaldenkerkerweg naar Duitsland. Het zonnetje scheen en het werd 23 graden die dag. Via een fijne route kwamen we om 11.35 uur aan in Brüggen waar een kopje koffie werd gedronken. Om 12.15 uur vertrokken we om langs de Swalm naar onze eetplaats de Boei te gaan waar om 13.30 uur een afspraak was gemaakt. Het kon niet beter, we waren er precies op tijd. Daar begonnen we eerst met een lekker soepje, je kon kiezen uit champignon- of tomatensoep met balletjes. Vervolgens koffie, thee, jus d’orange en broodjes met beleg enz. We kregen het niet op, ik heb de bediening bedankt voor de goede zorgen.

Om 15.00 uur zijn we weer op de fiets “gesprongen” en via de Maas tot   Reuver naar onze eindbestemming in Tegelen. Wat ik nog wel even wil zeggen is dat iedere keer dat ik riep kijk uit voor een paaltje of een fiets of auto iedereen dat verder riep tot en met de laatste die achteraan fietste. Ik dank iedereen die zo goed heeft meegewerkt om deze tocht et doen slagen, de route was 61 km. lang. Tot de volgende keer.

Groetjes Nico