Grootte lettertype

  • A  A  A  

Tochtje met de Maashopper op woensdag 11 juli 2018.

23 juli 2018
Tochtje met de Maashopper op woensdag 11 juli 2018.

Tochtje met de Maashopper op woensdag 11 juli 2018.

Onder een stralend blauwe hemel verzamelt een grote groep KBO leden zich om 10.30 uur aan de Maas bij de Maashoek. De tocht met de Maashopper stond op het programma van KBO Steyl, Omdat het op termijn de bedoeling is om de wat grotere activiteiten met de KBO’s St. Martinus/St.JozefTegelen en H. Hart Tegelen (Hei) samen te doen, werden beide verenigingen uitgenodigd om haar leden ook mee te laten doen. De KBO H. Hart heeft haar leden ook uitgenodigd om deel nemen aan het uitje met de Maashopper. In totaal hebben bijna 140 leden kunnen genieten van een prachtige bootreis. Onder het genot van een drankje en een heerlijk zonnetje zien de maasoevers er vanuit het water heel anders uit dan wanneer je door de straten rijdt of fietst. Ook de skyline van Venlo doet het goed vanaf de Maas. Na het aanmeren in Arcen ging een lange stoet met rollators, wandelstokken en scootmobielen weer van boord. Met de hulp van kapitein Onno werden de scootmobielen vakkundig over de loopplank geleid. Hij schroomde zelfs niet om zelf achter het stuur te kruipen.

In Arcen volgden we Nico Wijers (voorzitter KBO H. Hart), die voorop liep naar restaurant Alt Arce, waar een lunch met broodje kroket werd geserveerd in een sfeervolle omgeving. Na de lunch hadden we nog bijna twee uur de tijd om Arcen onveilig te maken. Een grote groep ging linea recta naar de er naast liggende ijssalon van Clevers om daar een lekker toetje te gebruiken. Anderen wandelden door het dorp en bezochten de plaatselijke winkels, toch weer net even anders dan thuis. Maar uiteindelijk kwamen we elkaar toch allemaal weer tegen op een van de terrassen, waar nog van een lekker drankje werd genoten. Sommigen vonden het jammer dat de Sfeermarkt nog niet was begonnen, maar misschien was dat maar goed ook, anders hadden die gezellige terrasjes allemaal vol gezeten. Nu zaten ze vol met KBO leden!

Om kwart over drie was het weer verzamelen voor de terugreis. In omgekeerde volgorde zijn de aan de Maas liggende dorpen ook mooi! Na een buitje onderweg meerden we om 17.00 uur weer aan in de Maashoek met een boot vol mensen met lachende gezichten.

Petje af voor iedereen die zich ondanks een slechte mobiliteit niet heeft laten weerhouden om deze tocht mee te maken. Want het was op de boot toch geregeld trapje op, trapje af, en niet altijd even gemakkelijk lopen op de ongelijke stoepen in Arcen. Maar dat was het allemaal dubbel en dwars waard!

 

Bijdrage Ine Beurskens